Razvan Bordea: Το Annabelle Hotel βρήκε τη λεπτή ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και παράδοσης

Η γοητεία του παρελθόντος, σε συνδυασμό με τις ανέσεις του σήμερα αποτελούν όσο ποτέ άλλοτε το βασικό στοιχείο της επιτυχίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και το ξενοδοχείο Annabelle της Thanos Hotels, το γνωρίζει καλά. Μέσα από την άψογη φιλοξενία που προσφέρει και το εκλεπτυσμένο στυλ του καταφέρνει άριστα να ισορροπήσει μεταξύ καινοτομίας και παράδοσης.

Σε συνέντευξή του, o Γενικός Διευθυντής του Annabelle Hotel – Thanos Hotel and Resorts στην Πάφο, Razvan Bordea, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του ξενοδοχείου και μας μεταφέρει στην μοναδική εμπειρία που ζει κάθε επισκέπτης.

Επισημαίνει ακόμη πως σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι πελάτες αναζητούν αυθεντικότητα στις διακοπές τους, επιλέγοντας προορισμούς που προσφέρουν ολιστική εμπειρία φιλοξενίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Bordea, αναφέρεται στην επιλογή του να εγκατασταθεί και να εργαστεί στην Κύπρο, για την οποία τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια τόσο για το κλίμα, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της, όσο και για την φιλοξενία που κρύβεται στην κουλτούρα της.

Σημείο αναφοράς ενός πλούσιου παρελθόντος

To Annabelle Hotel βρίσκεται στην Πάφο, μια πόλη με πολλά αξιόλογα ξενοδοχεία και αναπόφευκτα έναν υγιή μεν, αξιοσημείωτο δε, ανταγωνισμό. Τι είναι αυτό που κάνει το ξενοδοχείο να ξεχωρίζει και να είναι τόσο επιτυχημένο παρά την πληθώρα επιλογών για τον επισκέπτη της πόλης;
Ως ένα από τα πρώτα πολυτελή ξενοδοχεία στην Πάφο, το Annabelle, αποτελεί σημείο αναφοράς ενός πλούσιου ιστορικού παρελθόντος. Οι φιλοξενούμενοί μας απολαμβάνουν τη γοητεία του χθες μέσα από τις ανέσεις του σήμερα.

Το ξενοδοχείο Annabelle, είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για διανυκτέρευση. Είναι μια κοινότητα μέσα στην οποία οι επισκέπτες έχουν υψηλού επιπέδου φιλοξενία, φροντίδα και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, σαν στο σπίτι τους. Κι αυτό, από τη στιγμή της άφιξής τους μέχρι και την αναχώρησή τους.

Μάλιστα, μετά από την ευρεία ανακαίνιση του ξενοδοχείου μας το 2018, προσφέρουμε επιπλέον άνεση και εγκαταστάσεις για τους πελάτες μας. Συγκεκριμένα, παρέχουμε πολυτελείς ανέσεις, όπως ένα SPA υψηλής ποιότητας, πληθώρα επιλογών εστίασης, καλά εξοπλισμένα δωμάτια και όμορφους χώρους που καταφέρνουν να προσελκύσουν τους επισκέπτες που αναζητούν κορυφαίες εμπειρίες ξενοδοχειακής φιλοξενίας.

Πόσο σημαντικό είναι για σας το να φεύγει ο πελάτης με τις καλύτερες εντυπώσεις;
Στο ξενοδοχείο Annabelle, καταλαβαίνουμε πως η πραγματική ουσία της φιλοξενίας, κρύβεται στην δημιουργία μιας αξέχαστης ολιστικής εμπειρίας για τους επισκέπτες μας. Προσφέρουμε ένα μοναδικό ταξίδι χαλάρωσης και ευεξίας, περιπέτειας, γαστρονομικών απολαύσεων, θεραπειών σπα και ψυχαγωγίας.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, το ξενοδοχείο Annabelle προσφέρει πολλές επιλογές για συναρπαστικές εκδρομές που συνδυάζουν τη γνωριμία και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου και τις επισκέψεις σε οινοποιεία, άγρια τοπία, χλωρίδα και πανίδα του δάσους της Πάφου, μοναστήρια, κρυμμένα χωριά, καθώς επίσης και συναντήσεις με ντόπιους καλλιτέχνες και συμμετοχή σε παραδοσιακά εργαστήρια χειροτεχνίας, όπως γλυπτικής και κεραμικής.

Το τοπίο της φιλοξενίας αλλάζει συνεχώς
Οι ανάγκες των επισκεπτών αλλάζουν διαρκώς. Πώς προσαρμόζεστε ώστε να ικανοποιείτε τις επιθυμίες τους στον μέγιστο βαθμό;
Είναι γεγονός ότι το τοπίο της φιλοξενίας αλλάζει συνεχώς και καλούμαστε κι εμείς να «τρέξουμε» μέσα στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής. Για εμάς στο ξενοδοχείο Annabelle, η εξυπηρέτηση των διαφορετικών προτιμήσεων των επισκεπτών μας, παραμένει σε κάθε περίπτωση ο πρωταρχικός μας στόχος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, οι πλείστοι επισκέπτες μας δίνουν προτεραιότητα στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας και στις εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη σε μια κατεύθυνση περισσότερο εκλεπτυσμένων επιλογών που δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

Η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, κατάφερε να καταστήσει το ξενοδοχείο Annabelle, επιθυμίες των ενηλίκων που αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση, όσο και των οικογενειών που επιθυμούν αξέχαστες εμπειρίες.

Οι επισκέπτες μας, είτε αναζητούν ένα ρομαντικό καταφύγιο για δύο, είτε ιδιαίτερες οικογενειακές διακοπές, είτε μια πύλη ευεξίας και άθλησης, βρίσκονται στο σωστό σημείο, αφού το ξενοδοχείο Annabelle, προσφέρει το τέλειο μείγμα κομψότητας και απόλαυσης σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, το μείγμα διαφορετικών εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των ντόπιων επισκεπτών, δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στους χώρους μας.

Πώς ανταποκρίνεται το ξενοδοχείο σας στην τάση που θέλει την κάθε επιχείρηση, μικρή και μεγάλη, να δίνει προτεραιότητα στα ESG;
Πλέον, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν το ξενοδοχείο μας, πέρα από τις παραδοσιακές επιθυμίες για άνεση και πολυτέλεια, δίνουν ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ακόμα και όταν επιλέγουν καταλύματα για τις διακοπές τους.

Είναι γεγονός, και το παρατηρούμε σε μεγάλο βαθμό πως η στροφή αυτή αντανακλά μια ευρύτερη τάση προς τον συνειδητό καταναλωτισμό, αφού ακόμα και οι πελάτες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, επιδιώκουν να ευθυγραμμίσουν τις αποφάσεις τους για τις δαπάνες τους με τις αξίες της περιβαλλοντικής διαχείρισης και του κοινωνικού αντίκτυπου.

Το ξενοδοχείο Annabelle από την πρώτη στιγμή εφαρμόζει μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών βιωσιμότητας, όπως για παράδειγμα την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τη χρήση ηλιακών συλλεκτών, την ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων με ένα αυστηρό σύστημα παρακολούθησης, τη διατήρηση των υδάτινων πόρων και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Εξάλλου, υποστηρίζουμε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς ενώ συνεργαζόμαστε με τοπικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση εκπαιδευτικών και κοινωνικών ζητημάτων, καθώς και με Μη Κερδοσκοπούς Οργανισμούς, προγράμματα εθελοντισμού και εκδηλώσεων για συλλογή χρημάτων.

Επιπλέον το ξενοδοχείο μας είναι φιλικό στη φιλοξενία σκύλων μαζί με τους κηδεμόνες τους, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων, υποστηρίζοντας πλήρως το Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter στη Λευκωσία.

«Είναι σημαντικό να εργάζεσαι σε ένα μέρος που αγαπάς»
Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να εργαστείτε στην Κύπρο;
Τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Κύπρο, η οποία οφείλεται στο κλίμα της, στον πολιτισμό της, στους ανθρώπους της αλλά και στον τρόπο ζωής.

Η φιλοξενία εδώ στην Κύπρο, είναι βασικό συστατικό της κουλτούρας και ο επισκέπτης το βιώνει με κάθε τρόπο από τους ντόπιους. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος η Κύπρος.

Επιπλέον, η γοητεία που προσφέρει το ξενοδοχείο Annabelle, δεν προσελκύει μόνο τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους μας, γι’ αυτό και από την αρχή μου άρεσε η ιδέα να εργαστώ εδώ.

Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι σε ένα μέρος που αγαπάς. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η σταθερή υποστήριξη που έλαβα από όλους στην Thanos Hotels ενώ με ενθουσίασε το πάθος τους για δημιουργία μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας.

Πόσο αναγκαίο σας είναι να έχετε σύμμαχους ανθρώπους που αγαπούν με το ίδιο πάθος τη δουλειά σας;
Δεν είναι απλώς αναγκαίο.Είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία. Όταν οι άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη δουλειά, τότε είναι ευκολότερη η διαδικασία πραγμάτωσης των στόχων και του οράματος του Ομίλου για το ξενοδοχείο.

Άλλωστε, τα άτομα που έχουν πάθος, έχουν και περισσότερα κίνητρα, αφοσίωση και ενεργητικότητα, ενώ τροφοδοτούν την δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η εμπειρία λέει πως αυτού του είδους οι ομάδες, είναι πιο πιθανό να δείξουν ανθεκτικότητα μπροστά σε εμπόδια. Ωστόσο, η ποικιλομορφία στις προοπτικές, τις δεξιότητες αλλά και στο χαρακτήρα του προσωπικού, μπορεί επίσης να εμπλουτίσει τη δυναμική της ομάδας και να συμβάλει στη συνολική επιτυχία.

Πιστεύω πως μια αποτελεσματική ηγεσία, περιλαμβάνει την αξιοποίηση των δυνάμεων όλων των μελών της ομάδας, ανεξάρτητα από το επίπεδό τους, προς επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων.

Όπως διαμορφώνεται σήμερα η βιομηχανία του τουρισμού και της φιλοξενίας, με τους πόρους να περιορίζονται και τις απαιτήσεις να ανεβαίνουν, αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για την επιτυχία.

Τα επόμενα χρόνια το ξενοδοχείο θα κινηθεί προς την παράδοση ή τον εκσυγχρονισμό;
Οι ισορροπίες μεταξύ της καινοτομίας και της παράδοσης, σε ένα τοπίο συνεχώς μεταβαλλόμενο, όπως αυτό της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, είναι πολύ λεπτές.

Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός παραμένει προσηλωμένος στη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων. Περεταίρω, παραμένουμε ενήμεροι σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ταξιδιωτών.

Δεν διστάζουμε να προσαρμοστούμε στις αναδυόμενες τάσεις της εποχής στον τομέα της φιλοξενίας, διατηρώντας όμως τις διαχρονικές παραδόσεις. Έτσι, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε ψηλά τη δυναμική των ξενοδοχείων μας στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και τα επόμενα χρόνια.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο στο In Business News.
UNIQUE | PERFECT | HUMANE